torstai 30. toukokuuta 2013


Villa Melzi





Muutama kuva villan vierestä sijainneesta kasvihuoneesta, jossa oli näytillä kaksi renesanssin ajan freskoa.

Tänään on mieheni 50-vuotispäivä. Kuin tilauksesta aurinko on paistanut aamusta saakka ja lämpötilakin on kivunnut mukaviin lukemiin. Hienon sään houkuttelemina lähdimme tänään vielä toiselle laivaretkelle, tällä kertaa järven toisella puolella sijaitsevaan Bellaggion kaupunkiin.

Suuntasimme kulkumme ensin Villa Melziin jonka on rakentanut 1800-luvun alussa herra nimeltä Francesco Melzi d'Eril (1753-1816). Hän Lodin herttua ja Italian tasavallan varapresidentti. Kuten useimmat tuon ajan ylhäiset, myös hän oli kiinnostunut arkkitehtuurista sekä puutarhanhoidosta. Itse villa oli kiinni, mutta yleisöllä oli pääsy ympäröivään puutarhaan, missä meilläkin vierähti useampi tunti. Erityisesti mielleen jäivät korkeat alppiruusupensaat, kukkivat atsaleat, valtavat puut sekä kauniit sinne tänne puutarhan sopukoihin kiemurtelevat kauniisti hoidetut polut.

Villa Melzistä suuntasimme vielä itse Bellaggion keskustaan, joka kauneudestaan huolimatta oli ehkä eniten turistien kansoittama kuin mikään muu vierailemistamme kaupungeista. Teimme kaupungissa muutamia ostoksia, joimme kahvit ja söimme panninit ja lähdimme laivalla takaisin Menaggioon.

Kaupungeista puheenollen, minusta miellyttävimmät ovat olleen Menaggio ja Varenna. Molemmat ovat hyvin kauniita ja eivätkä niin turistien valloittamia kuten Bellaggio oli (ainakaan vielä). Molemmat, vaikka ovatkin lukuisten pienten kylien ympäröimiä, ovat keskustaltaan hyvin tiiviitä, helposti lähestyttäviä ja mutkattomia kaupunkeja. Voisin hyvin kuvitella tulevani tänne takaisin.

Mutta nyt täytyy lopettaa. Lähden valmistautumaan syntymäpäiväillalliselle yhdessä päivänsankarin kanssa. Tiedossa on hieno illallinen hienossa ravintolassa todella hienossa seurassa. Tsau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti